Vrtna oprema

Ste začetnik ali že izkušen vrtnar? V vsakem primeru ste na pravem mestu, saj imamo za vas vse, kar potrebujete. Vrtna oprema v naši spletni trgovini je primerna za vse, ki obdelujete manjši vrt, pa tudi za vse, ki imate v lasti večje njive in rastlinjake. Da vam bo vrtnarjenje v užitek in poleg tega še čim enostavnejše, vam ponujamo kakovostne in uporabne pripomočke za vsakega vrtnarja. Našo ponudbo lahko razdelimo v naslednje kategorije: namakalni sistemi, folije, mreže, agrotekstil, polinacija in biološka zaščita, ročno orodje in ostala vrtna oprema.

Prikazovanje 1–10 od 15 rezultatov

Vrtna oprema, ki jo potrebujete preko leta za delo na vrtu, je prilagojena glede na delo, ki ga opravljate. Spomladi, ko se zemlja dovolj osuši in ni več zamrznjena se delo na vrtu začne s pripravo gredic na setev in kasneje tudi na sajenje vrtnin. Poleg skrbnega načrtovanja je zelo pomembno, da uporabljate tudi kakovostno in priročno vrtno opremo. Za samo pripravo tal potrebujete motiko, grablje, prekopno lopato, zelo prav vam bodo prišle tudi vile. Slednje so boljša izbira, kot vrtna lopata, saj je delo z njimi lažje in hitreje opravljeno, hkrati pa ne povzročajo tolikšnega pretresa med mikrostanovalci v vrtnih tleh. Spomladi je delo na vrtu najtežje, zato je še toliko bolj pomembno, da je vrtna oprema skrbno izbrana orodje, da boste delo opravili, kar se da hitro in najlažje.

Ko so tla pripravljena, začnite s setvijo zelenjave v gredice, da bi seme kar se da hitro vzklilo, potrebuje vlažno in toplo okolje. Da pripravite kar se le da idealne pogoje, vam je lahko v pomoč agrotekstil, ki ga prav tako najdete v naši spletni trgovini. Potem pa že sledi sajenje sadik zelenjave ali jagod. Vrtna oprema, ki vam je lahko v pomoč v tem primeru je zagotovo namakalni sistem ter folija za vrt. Folija bo zadrževala vlago in preprečevala rast različnim vrstam plevelov. Na ta način boste privarčevali precej vode in časa, ker vam ne bo treba okopavati in pleti okrog sadik.

Še pred poletjem je dobro razmisliti tudi o zaščitni mreži, ki bo vaš vrt ščitila pred točo, ob robu vrta pa ameriške borovnice pred lačnimi pticami. Za vse lastnike rastlinjakov imamo tudi različne biološke zaščite, predvsem za mrčes. Seveda pa se v naši pestri ponudbi najde še veliko nepogrešljive opreme in orodja, ki si ga lahko zamisli še tako zahteven vrtnar ali kmetovalec.

Katera vrtna oprema je nepogrešljiva na vsakem vrtu?

Izbira orodja in opreme, ki jo boste potrebovali na vrtu, je odvisna predvsem od velikosti in tipa vašega vrta. Pri manjših vrtovih zadostuje že nekaj osnovnih kosov orodja, saj lahko pri delu precej improvizirate. Pri večjem vrtu pa je dobro imeti dovolj različnega orodja, ki omogoča enostavno in hitro opravljanje vseh vrtnih del. Osnovna vrtna oprema, ki vam jo priporočamo, so zagotovo vile, vrtna lopata, grablje, motika in manjši sadilniki. Za večji vrt pa poleg osnovnega orodja pridejo zelo prav še grebača ali ročni kultivator ter motokultivator, da boste na čim enostavnejši in hiter način lahko prekopali večjo površino vrta.

Kako izbrati kakovostno vrtno opremo?

Kot prvo morate vedeti, katero vrtno opremo oz. orodje želite in potrebujete za delo na vrtu. Potem, ko natančno veste, kaj želite in potrebujete, se posvetujte s strokovnjakom, ki se spozna na vrtno opremo. Povprašajte ga vse, kar vas zanima. Z veseljem vam bomo svetovali tudi mi, zato nas kontaktirajte in odgovorili vam bomo na vsa vaša vprašanja in skupaj bomo našli najboljše orodje za vas. Še en zelo pomemben dejavnik pri izbiri vrtne opreme je cena, svetujemo vam, da ne kupujete najcenejšega orodja, ampak naj prevlada kakovost in uporabnost, da se vam ne zgodi, da se orodje zlomi sredi dela.

Kje bo vrtna oprema najbolje shranjena?

Vrtno orodje, kot so lopata, grablje, motika in vrtne škarje je treba shranjevati na čistem in suhem mestu, saj jim boste le tako podaljšali življenjsko dobo. Druga vrtna oprema, kot so vrtne cevi, zalivka, samokolnica, vrtne rokavice je priporočljivo shranjevati na varnem mestu. Po vsaki uporabi orodje očistite in osušite ter shranite za naslednjič. Najbolj idealno mesto bo v garaži ali vrtni lopi, kjer je suh in čist prostor, ki ga lahko tudi zaklenete. Preko zime poskrbite, da vam orodje ne bo začelo rjaveti ali celo gniti.

Kako naj se vzdržuje vrtna oprema, da ima čim daljšo življenjsko dobo?

Vrtna oprema in orodje se vzdržuje in shranjuje skozi vse leto, saj je njihova uporaba omejena na posamezne letne čase. Grablje, motiko, vile, lopato in drugo opremo potrebujete na vrtu od pomladi do jeseni, a za ohranjanje orodja in opreme v najboljšem stanju, jih je treba zaščititi pred nevarnostjo rje, korozije in gnitjem. Za vzdrževanje orodja je najpomembnejša čistoča in primeren prostor za shranjevanje. Na primer leseno orodje jeseni najprej temeljito očistite z žičnato krtačo, obrišite umazanijo in maščobo. Lesene ročaje pobrusite, da jih zaščitite pred trskastimi delci. Nato pa ga poškropite z razpršilom, ki deluje kot zaviralec korozije in ščiti novo brušen les.

x
X